Jau aišku kartosiuosi, bet karšti sumuštiniai idealus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams :) Jie skanūs tiek ką tik ištraukti iš orkaitės, tiek jau atvėsę.
8 vnt.:
- 8 forminio batono riekelių;
- 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
- 4 didelių pievagrybių;
- 1 svogūno;
- 1 didelio pomidoro;
- 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- maltų juodųjų pipirų;
- ~150 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- Batono riekeles išdėliokite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą šoninę, pievagrybius ir svogūną. Kepkite ant didelės kaitros nuolat maišydami keletą minučių.
- Tuomet išjunkite ugnį, suberkite maltą papriką ir sudėkite kubeliais pjaustytą pomidorą (minkštimą ir sėklas išimkite), išmaišykite.
- Paruoštą keptuvės turinį išdėliokite ant riekelių, ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. arba tol, kol sūri išsilydys ir riekelės apskrus.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą