2018 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

KEPTA LYDEKA SU POMIDORŲ PADAŽU IR BULVIŲ KOŠE

Lydeka man pati skaniausia žuvis, kurią iškepu labai paprastai, bet prie jos stengiuosi patiekti įdomesnį padažą ar kiek kitokį garnyrą.
Kad bulvių košė nebūtų "nuobodi", į ją galite įdėti papildomų ingridientų, kaip pvz. šaldytų žaliųjų žirnelių, špinatų, moliūgų ir pan. Šiam kartui rinkausi morkas - ir skanu, ir spalva košės graži :)


3 porcijoms:
  • 2 nedidelių lydekų arba tiek kiek norisi;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • miltų apvoliojimui;
padažui:
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų su česnakais;
  • saujelės griežinėliais pjaustytų juodųjų alyvuogių;
  • 1 a.š. džiovintų bazilikų;
  • žiuspnelio cukraus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
bulvių košei:
  • 5-6 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 sutarkuotų morkų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių pertražolių ir krapų;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  1. Išdarinėkite lydekas, supjaustykite gabalėliais, iš visų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais.
  2. Padažui: į priekaistuvį supilkite pomidorus ir pakaitinkite. Jei juose bus nemažai skysčio, tuomet kaitinkite iki tol, kol sutirštės. Tuomet sudėkite alyvuoges, suberkite bazilikus, cukrų, gardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  3. Bulvių košei: nuskustas bulves smulkiai supjaustykite, užberkite žiupsnį druskos, užpilkite vandens ir pastatykite ant viryklės. Kai tik puodas užvirs, suberkite tarkuotas morkas ir virkite kol bulvės bus visiškai minkštos. Nupilkite vandenį šiek tiek jo palikdami (tik ne per daug, nes košė gausis skysta), suberkite petražoles, krapus, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir viską sublenderiuokite.
  4. Lydekos gabaliukus apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių ir iškepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  5. Serviruokite ir mėgaukitės!
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...