2019 m. liepos 14 d., sekmadienis

KEPTI ANTIENOS PETUKAI MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATU

Šį marintą galite naudoti kepant tiek antienos petukus, tiek vištienos blauzdeles ar sparnelius.


2 porcijoms:
  • 500 g "Lapino puotos" antienos petukų;
  • 2 a.š. medaus (išlydykite);
  • 1 a.š. maltos rūkytos paprikos;
  • 1 a.š. maltų džiovintų česnako miltelių;
  • 2 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 2 a.š. dižono garstyčių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 200 g ryžių;
  • 2 kubelių vištienos sultinio;
  • kelių gabalėlių džiovintų baravykų;
  1. Dubenyje sumaišykite medų, papriką, česnaką, garstyčias, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite antienos petukus ir vėl gerai išmaišykite, kad mėsa pasidengtų marinatu.
  2. Antieną sudėkite į gilesnę kepimo skardą ir kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min., tuomet padidinkite kaitrą iki 190 laipsnių ir kepkite dar 40 min.
  3. Puode užvirkite ~1-1,5 l vandens, sudėkite sultinio kubelius, pasmulkintus baravykų gabalėlius, supilkite ryžius ir virkite, kol jie išvirs.
  4. Lėkštėse serviruokite ryžius, antieną ir pridėkite mėgstamą garnyrą, kaip pvz. marinuotų agurkų.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...