2020 m. kovo 20 d., penktadienis

JAUTIENOS KUKULIUKAI SU SŪRIU TROŠKINTI POMIDORŲ PADAŽE

Pateikimas tikrai neprivalomas toks, koks yra nuotraukoje, tiesiog reikėjo sunaudoti tokias bandeles, todėl ir įkomponavau taip, bet buvo tikrai skanu :)


14 vnt. kukulių:
  • 500 g jautienos faršo;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 30 g smulkiai tarkuoto Džiugio sūrio;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų petražolių;
  • 1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų su čili paprika;
  • žiupsnelio cukraus;
  • ~50 tarkuoto fermentinio sūrio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Į dubenį dėkite jautienos faršą, įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, išspauskite česnako skilteles, suberkite Džiugo sūrį, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite. 
  2. Suformuotus kukuliukus kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant vidutinės ugnies iš visų pusių tol, kol gražiai apskrus.
  3. Tuomet supilkite konservuotus pomidorus, cukrų, pagardinkit druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškinkite 10-15 min.
  4. Tada ant kukuliukų užberkite tarkuoto fermentinio sūrio, išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu kelioms minutėms tol, kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...