2012 m. kovo 24 d., šeštadienis

CUKINIJŲ SUKTINUKAI BEŠAMELIO PADAŽE

Savaitgalį viena  - draugas darboholikas :))) o jei rimtai, darbas toks, kad nepasakysi lėktuvams neskraidyti savaitgaliais. Aš naudojuosi proga ir valgau ką noriu ;)) 


  •  2 jaunas cukinijas;
  • fermentinio sūrio;
bešamelio padažui:
  • 30g sviesto; 
  • 2v.š. miltų;
  • stiklinė pieno;
  • šlakelis grietinėlės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Cukinijas supjaustykite su skustuku skirtu lupti daržoves. Tuomet užpilti karštu vandeniu ir palikti 1 min. Supilti į kiaurasamtį, perlieti šaltu vandeniu ir palikti gerai nuvarvėti vandeniui.
2. Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame miltus ir maišome, kol miltai sudrėksta. Tuomet plona srovele pilama  pieną ir intensyviai maišome šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų, įpilame grietinėlės ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
3. Į kepimo indą dedame susuktas cukinijų juosteles. Užpilame bešamelio padažu, pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20min.
Skanaus ;)



receptas adaptuotas iš "Irri-style"

2 komentarai:

  1. Oi, kaip pavasariškai atrodo!!! man su bešameliu nesiseka, nemėgstu aš jo, bet tikiuosi gerai gautųsi ir su kitu...gal bandei?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pritariu, Odeta, žalia spalva labai pavasariškai nuteikia ;) su kitu padažu nebandžiau, bet improvizacijoms ribų nėra :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...