2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

MĖSAINIAI / HAMBURGERIAI

Tai ne mano "varikliukas", bet po vakarienės idėjos susigundžiau juos pagaminti :) Žinoma, visa esmė yra mėsoje, kuri gavosi skani ir sultinga :)


6 porcijoms:
  • 500g faršo (kiaulienos ir jautienos);
  • 2 v.š. garstyčių;
  • 1 kiaušinio;
  • šviežių petražolių, smulkintų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 6 pusrytinių bandelių;
  • sūrio riekelių;
  • majonezo;
  • pomidoro, pjaustyto;
  • mėlynojo svogūno, pjaustyto žiedais;
  • salotos lapų;
1. Į faršą įmušame kiaušinį, dedame garstyčias, petražoles. Pagardiname druska, bei juodaisiais pipirais. Gerai išminkome ir paliekame 10min. pastovėti.
2. Iš faršo formuojame bandelės dydžio kotlečiukus ir kepame keptuvėje ant silpnos ugnies ir iš abiejų pusių. Kai kotlečiukai beveik iškepę, uždedame sūrio riekelę ir pridengiame dangčiu, kad jis išsilydytų.
3. Perpjauname bandelę ir abi puses aptepame majonezu. Pašildome mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje.. Tuomet dedame žiedą mėlynojo svogūno, riekelę pomidoro.
4. Ant bandelės uždedame kotlečiuką su sūriu bei salotos lapą.
Skanaus ;)


2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...