Retai naudoju šviežią imbierą, bet vištienai jis tiko idealiai. Kepant aromatas buvo nuostabus ir jokių marinavimo valandų valandas ;)
- 8 vištienos kumpeliai;
- 1 v.š. tarkuoto šviežio imbiero;
- 1 v.š. laimo sulčių;
- 2 a.š. kario miltelių;
- gera sauja smulkiai kapotų svogūno laiškų;
- druskos, juodųjų pipirų;
garnyrui:
- puodelis kuskuso;
- 1 tarkuota morka;
- druskos, alyvuogių aliejaus;
1. Indelyje sumaišykite imbierą, svogūno laiškus, laimo sultis, kario miltelius. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Imkite vištienos kumpelius ir po oda pakiškite po arbatinį šaukštelį mišinio ir prispauskite ranka.
3. Sudėkite kumpeliu į skardą apibarstykite druska, apverskite taip, kad odelė būtų ant skardos dugno ir vėl pabarstykite druska.
4. Kepkite apie 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 min., po to apverskite, kad oda būtų viršuje ir vėl kepkite kol odelė gražiai apskrus.
5. Garnyrui - kuskuso kruopas užpilkite karštu vandeniu, sudėkite tarkuotą morką ir palaukite kol išbrinks kruopos. Pagardinkite druska ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
Saunuole! Tiek ideju su mesyte! :) Vegetarizmas tikrai ne tau :D
AtsakytiPanaikintidėkui, Vilma :))) tikrai negresia vegetarizmas :D be to įvairesnį maistą gaminti ir valgyti kur kas įdomiau ;)
PanaikintiLabai patinka man tas imbiero misinys kepimui, kita karta reikes pabandyt, nes visko isskyrus vistiena turiu :D
AtsakytiPanaikintivištienos sako visuose pc ir turguose būna pirkti :D tikiuosi išbandysi ir patiks ;)
Panaikinti