2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

ESTIŠKAS KRINGELIS (PYNĖ SU CINAMONU)

Skaniausia man ši pynė, kai dar šilta - tikras gardumėlis prie kavos puodelio.


  •  120 g šilto pieno;
  • 1-2 a.š. cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 50 g sviesto;
  • žiupsnelis druskos;
  • 15 g šviežių mielių;
  • 300 - 350 g miltų;
aptepimui:
  • 50 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 3 v.š. cukraus;
  • 1-2 a.š. cinamono;

1. Sumaišykite pieną, cukrų ir mieles ir palikite kelioms minutėms suputoti.
2. Kitame dubenyje supilkite persijotus miltus su druska. Padarykite duobutę ir į ją įpilkite paplaktą kiaušinį, pravėsusį tirpintą sviestą, supilkite mieles ir užminkykite tešlą. Tešlą minkykite apie 10 min., kol ji taps minkšta, glotni ir elastinga. Padarykite rutuliuką ir kildinkite 1-2val., kol padvigubės.
3. Aptepimui minkštą sviestą išmaišykite su cukrumi ir cinamonu.
4. Iškilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį maždaug 1cm storio ir ištepkite sviesto mase.
5. Tešlą susukite į volelį ir perpjaukite išilgai neįpjaunant galo. Susukite į virvelę, suspauskite galiuką. Iš virvelės suformuokite "vainiką" (detaliau pažiūrėkite čia).
6. Padėkite kildinti ir kai iškils kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25min. 
Skanaus ;)


šaltinis iš "Neringa-blogas"

6 komentarai:

  1. Nuostabiai atrodo. net per ekrana cinamonu pakvipo ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Ina ;) cinamonas kepiniams visuomet suteikia puikų aromatą ;)

      Panaikinti
  2. Kazkur maciau toki grazu kringeli su visom instrikcijom kaip ji supint :) gaila tikriausiaiji butu pjaustyt :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. esu įkėlusi nuorodą į receptą su visom instrukcijom ;) o aš ir nepjausčiau - o plėšiau :))))

      Panaikinti
  3. Atsakymai
    1. ačiūūū ;) kaip kam ir gražiau gaunasi, bet pirmam kartui sakyčiau visai neblogai ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...