2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

OMLETAS KEPTAS ORKAITĖJE

Puikus patiekalas vėlyviems pusryčiams - omletui padaryti užtruksite vos keletą minučių ir kol jis keps, galėsite laiką leisti lovoje ;) 
Tiesa, tai tas pats omletas, kurį valgydavote darželyje, žinoma, jei jį lankėte.

6 porcijoms:
  • 10 kiaušinių;
  • 0,5l pieno;
  • 1 a.š. druskos;
  • sviesto skardos ištepimui;
  • 60g sviesto uždėti ant viršaus;
1. Į dubenį supilkite pieną ir druską. Sudėkite kiaušinius ir išmaišykite šakutės pagalba, bet neplakite.
2. Ištepkite skardą sviestu ir supilkite išmaišytą masę. Kuo gilesnis indas, tuo omletas bus puresnis ir storesnis.
3. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
4. Ant iškepusio omleto viršaus uždėkite sviesto gabaliukus.
P.S. dviems porcijoms dariau iš 4 kiaušinių ir 180ml pieno.
Skanaus ;)


šaltinis iš "7ravioli"

8 komentarai:

  1. Koks gražus ir pūrus omletas! Atrodo kaip apkepas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi, kaip skaniai atrodo, paskutiniu metu pasinešiau ant omletų, išbandysiu ir orkaitės variantą. Labai skanus blogas, apsilankysiu dažniau, ieškodama idėjų pietums.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Viktorija ;) be galo malonu, kad užsukus randi ir sau kažką tinkamo. Tai be galo džiugina ;)

      Panaikinti
  3. Aciu Jums uz si recepta! Atradimas ir sios dienos issigelbejimas (saldytuve tebuvo kiausiniu...) :) maza to, valgytojai gyre issijuose :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai nudžiuginot, Dominyka ;) visuomet, kas paprasta yra labai skanu ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...