2013 m. lapkričio 23 d., šeštadienis

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU MEDUMI, GARSTYČIOMIS IR KARIU

Be galo sultinga ir labai skani vištienos krūtinėlė, tiesiog tirpsta burnoje ;) Padažas man gavosi tamsus, nes naudojau tamsios spalvos garstyčias. 


  •  4 vištienos krūtinėlių;
  • 8 v.š. medaus;
  • 5 v.š. kreminių garstyčių;
  • 1 v.š. kario miltelių;
  • 4 v.š. sojos padažo;
1. Medų sumaišykite su garstyčiomis, kariu ir sojos padažu.
2. Vištienos krūtinėlę sudėkite į plastikinį maišelį ar dubenį, užpilkite padažu ir marinuokite per naktį.
3. Kepimo inde sudėkite krūtinėles, užpilkite marinu, ir uždenkite folija. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Po to nuimkite foliją ir dar kepkite 15 min.
4. Patiekite su mėgstamu garnyru bei apipilkite susidariusiu padažu.
Skanaus ;)


4 komentarai:

  1. Pas Tave visada viskas labai skanu:) O gal galima trumpiau kepti krūtinėlę? Nes keptuvėje ar orkaitėje, ji man iškepa per 10-15 minučių. Ar čia dėl to, kad apdengta folija kepa?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū, Odeta;)
      manau kepimo laiką prailgina ir tai, kol įšyla marinato padažas..kita vertus aš tik už tai, kad aklai nepasitikėti kepimo laiku, o stebėti pagal save, juk ir krūtinėlės svoris skirsis ir kepimo indo dydis ir t.t.

      Panaikinti
  2. Gal galite patikslinti kokios tos kreminės grastyčios?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurgita - tai paprasčiausios maltos garstyčios, t.y. negrūdėtosios.
      Aš naudoju šias: https://www.google.lt/search?q=dijon+garstycios&espv=2&biw=1366&bih=653&tbm=isch&imgil=kyXyUUsgG00wGM%253A%253BuhTUVd61Z6_WWM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.anira.lt%25252Fen%25252Fprodukcija%25252Fprekiu-katalogas%25252Fpadazai%25252Fgarstycios%25252F&source=iu&pf=m&fir=kyXyUUsgG00wGM%253A%252CuhTUVd61Z6_WWM%252C_&usg=__nZ7BME4BFnS4Lir8ULXpRNS4xSg%3D&ved=0CC4QyjdqFQoTCNH4u-bF5cgCFYvWFAod18sB_w&ei=RvIwVtG9CYutU9eXh_gP#imgrc=kyXyUUsgG00wGM%3A&usg=__nZ7BME4BFnS4Lir8ULXpRNS4xSg%3D

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...