2014 m. birželio 23 d., pirmadienis

KEPTOS KREVETĖS, ALYVUOGĖS IR POMIDORAI

Turbūt nenustosiu girti šviežių ir tinkamai paruoštų krevečių ;) Be galo skanus patiekalas, greitai paruošiamas.

  • 1v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūno;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 24 šviežių krevečių;
  • 150g vyšninių pomidorų;
  • didelės saujos įvairių alyvuogių be kauliukų;
  • saujos smulkintų šv.petražolių;
  • citrinos sulčių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros, kol suminkštės ir taps skaidrus. 
2. Į keptuvę išspauskite česnaką, pakepkite kelias sekundes ir sudėkite per pusė supjaustytus pomidorus ir alyvuoges.  Kepkite, kol pomidorai pradės trūkinėti. Tuomet suverskite šviežias krevetes ir pakepkite keletą minučių, kol krevetės paraus. 
3. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, suberkite petražoles. Patiekite su orzo makaronais.
Skanaus ;)


idėja iš knygos 'Virtuvės ekspresas"

4 komentarai:

  1. Kur perkate šviežias krevetes?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. perku didžiuosiuose prekybos centruose, pvz. Maximoje.

      Panaikinti
  2. Bet didelių nevirtų karališkų krevečių aš Vilniuje niekur nematau. Gal mažos taip pat skanios :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kauno maximoje šviežių yra tik vieno dydžio ir jos tikrai ne karališkos, bet man patinka ;) Nusipirkite pradžiai nedidelį kiekį ir matysite ar jos Jums patinka ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...