2014 m. birželio 21 d., šeštadienis

TRAIŠKYTOS ŠVIEŽIOS BULVYTĖS

Traiškytas bulvytes paruošti labai paprasta. Jos tinka ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas su kefyru. Žodžiu, valgote taip, kaip jums patinka ;)


  • 6 šviežių bulvyčių;
  • 25g sviesto;
  • saujelės šviežių petražolių;
  • gabalėlio raudonojo čili pipiro (nebūtina);
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Sviestą išimkite iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Tuomet sumaišykite su smulkintomis petražolėmis, čili pipiru, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Pasūdytame vandenyje apie 15-18 min. virkite kruopščiai nuplautas neskustas šviežias bulvytes. Jos neturi būti minkštos, bet ne iki galo išvirusios. 
3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite bulvę ir bulvių grūstuve ar savo delnu ją sutraiškykite iki pusės storio. Labai plonai to daryti nereikia.
4. Ant kiekvienos bulvės dėkite po sviesto gabalėlį ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai apskrus.
p.s. prieskoninį sviestą galite pasigaminti iš savo mėgstamų žolelių derinio.
Skanaus ;)



3 komentarai:

  1. Oooo, koks gėris! Reikia būtinai bandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aha tikrai gėėėris, verta pasigaminti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. greita,skanu ,grazu...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...