2014 m. birželio 22 d., sekmadienis

KEPTA VIŠTIENA SU KALAMATA ALYVUOGĖMIS IR BULVĖMIS

 Šis receptas patogus tuo, kad po vakarienės galite užmarinuoti vištieną ir kitos dienos pietums ar vakarienei jūs praktiškai nesugaišite laiko paruošimui - už jus pasidarbuos orkaitė ;)


  • 1,2kg vištienos blauzdelių;
  • 8 česnako skiltelių;
  • 125g kalamata alyvuogių;
  • 2 šakelių šv. rozmarino;
  • 2 šakelių šv. čiobrelio;
  • 1 citrinos;
  • 5 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 500g šviežių bulvių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Į dubenį sudėkite 3 smulkiai supjaustytas česnako skilteles, griežinėliais pjaustytą citriną, rozmarino ir čiobrelio šakeles, alyvuoges, supilkite 3 v.š. aliejų, pagardinkite druska ir pipirais.Sudėkite vištieną, gerai išmaišykite, uždenkite maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir marinuokite apie 4val. arba geriausiai per naktį.
2. Į kepimo skardą sudėkite vienodo dydžio supjaustytas kruopščiai nuplautas šviežias bulves, pilkite 2 v.š. aliejaus, dėkite 5 sutraiškytas česnako skilteles. Ant viršaus sudėkite vištieną ir viską permaišykite. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1val. arba tol, kol vištiena gražiai apskrus ir bus iškepus.
Skanaus ;)


idėja adaptuota pagal "www.marthastewart.com"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...