2014 m. lapkričio 11 d., antradienis

ORKAITĖJE KEPTOS VIŠTIENOS BLAUZDELĖS SU IMBIERU IR SVOGŪNŲ LAIŠKAIS

Gal kiek ir neįprastas derinys, bet patikinu, kad virtuvėje neužgaišite daug laiko. Kol vištiena keps, galėsite pailsėti ar nudirbti kitus darbus ;)

  • 1,2 kg vištienos blauzdelių;
  • 40 g svogūnų laiškų;
  • 45 g imbiero;
  • 40 ml aliejaus;
  • druskos;
1. Vištienos blauzdeles iš visų pusių apibarstykite druska. Sudėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min., kol gražiai apskrus ir bus beveik iškepę.
2. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite šiek tiek pasmulkintus svogūnų laiškus, nuluptą ir kubeliais supjaustytą imbierą, supilkite aliejų ir įberkite žiupsnelį druskos. Viską sumalkite ir sudėkite į dubenį.
3. Praėjus 35min. vištieną išimkite iš orkaitės, dėkite į imbiero ir svogūnų mišinį, permaišykite, kad kiekvienam gabalėliui tektų mišinio. Grąžinkite į skardą ir dar kepkite orkaitėje apie 10min.
p.s. kadangi mano "senutė" orkaitė, blauzdeles apskrudinau iš abiejų pusių keptuvėje ir tuomet kepiau orkaitėje.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...