2014 m. gruodžio 4 d., ketvirtadienis

VIRTA VIŠTIENA SU RYŽIAIS, AITRIĄJA PAPRIKA IR ANAKARDŽIAIS*

Nesibaiminkite, patiekalas tikrai nesigauna "sausas", kaip gali pasirodyti. Jeigu nenorite, kad sojos padažas nudažytų vištienos gabalėlius, tiesiog nedėkite jos į keptuvės turinį.

 4 porcijoms:
  • 300g vištienos krūtinėlės be odos;
  • 4 v.š. tamsaus sojų padažo;
  • 125g anakardžių;
  • žiupsnelio aitriosios paprikos;
  • ryšulėlio laiškinių svogūnų;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 v.š. medaus;
  • 2 česnako skiltelių;
  • nedidelio gabalėlio imbriero;
  • citrinos sulčių;
  • druskos;
1. Į puodą sudėkite vištienos krūtinėles, įpilkite šaukštą sojų padažo ir užpilkite vandeniu. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir lėtai virkite apie 15-20min. Išvirusią vištieną išimkite kiaurasamčiu ir kiek pravėsusią "suplėšykite" vienodo dydžio gabalėliais.
2. Mažoje sausoje keptuvėje sumaišykite anakardžius, aitriąją papriką ir žiupsnį druskos. Nustatę vidutinę kaitrą paskrudinkite kelias minutes.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite šiaudeliais pjaustytą raudonąją papriką. Kepkite keletą minučių, kol paprika šiek tiek suminkštės. Vėliau dėkite stambiai pjaustytus laiškinius svogūnus, pamaišykite. Supilkite sojų padažą, citrinos sultis, medų, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, tarkuotą imbierą ir trumpai pakaitinkite. Galiausiai dėkite vištienos gabalėlius ir viską išmaišykite.
4. Patiekite su ryžiais ir ant viršaus užberkite keptus anakardžius.
Skanaus ;)

adaptuota pagal receptą iš knygos "Virtuvės ekspresas"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...