2015 m. gegužės 4 d., pirmadienis

TRAŠKI ŽUVIES FILE, KEPTA ORKAITĖJE

Susigriebiau, kad senai žuvis karaliavo mano virtuvėje ;) Idealu, jei nusipirksite šviežios file, bet puikiai tiks ir šaldyta, kurią būtinai palikite natūraliai atšilti bei gerai nusausinkite.


  • 1 kg baltos žuvies file (pvz. pangasijos, menkės ir pan., naudojau šamo file);
  • 2 kiaušinių;
  • 4 forminio batono riekelių;
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
padažui:
  • 4 v.š. majonezo;
  • 1 a.š. Dižono garstyčių;
  • citrinos sulčių;
  • saujelės pjaustytų šv.petražolių;
  1. Batono riekeles sudėkite į blenderį ir sumalkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus ir palikite atvėsti. Tuomet sumaišykite su aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais.
  2. Žuvies file supjaustykite vienodais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį voliokite į kiaušinio plakinį, džiūvėsėlius ir dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. (kepimo laikas priklausys nuo žuvies gabalėlių dydžių).
  3. Padažui skirtus ingridientus sumaišykite dubenėlyje ir patiekite prie žuvies.
Skanaus ;)


"www.marthastewart.com"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...