Dar vienas skanus patiekalas su bulvėmis ypač tinkantis patiekti, kaip užkandį ;)
24 vnt.:
- 6 nedidelių šviežių bulvyčių;
- 12 rūkytos kiaulienos šoninės juostelių, perpjautų per pusę;
- 24 medinių iešmelių;
padažui:
- 3 v.š. grietinės;
- 1 v.š. aštraus pomidorų padažo;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- druskos;
- Kruopščiai nuplaukite bulves su lupena ir virkite pasūdytame vandenyje apie 10 min. arba tol, kol bulvės suminkštės, bet nebus galutinai iškepusios. Nupilkite vandenį ir palikite šiek tiek atvėsti.
- Kiekvieną bulvę padalinkite į 4 dalis, kad gautųsi vieno kąsnio dydis (idealiausia, jei naudosite visai mažas bulvytes, kurių nereikėtų pjaustyti).
- Kiekvieną bulvės skiltelę apsukite kiaulienos šonine ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba tol, kol bulvės gražiai apskrus ir bus iškepusios.
- Paruoškite padažą iš išvardintų ingridientų ir patiekite su bulvytėmis.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą