2015 m. liepos 11 d., šeštadienis

JAUTIENOS MĖSAINIS SU PAPRIKŲ PADAŽU

Mėsainiams ruošti tinkamas bet kuris metų laikas. Esant geram orui - kepkite lauke ant griliaus, lyjant ar atvėsus - namuose ant keptuvės ;)

  • 500 g jautienos faršo;
  • 0,5 nedidelio raudonojo svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 2,5 v.š. volčesterio padažo;
  • 1 a.š. krienų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 5 bandelių;
  • 5 riekelių fermentinio sūrio;
  • 1-2 pomidorų;
  • aisbergo salotų lapų;
  • 2-3 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
padažui:
  • 3 v.š. majonezo;
  • 0,5 konservuotos paprikos;
  • 0,5 a.š. baltojo vyno acto;
  • juodųjų pipirų;
  1. Į jautienos faršą sudėkite tarkuotą svogūną, išspaustą česnako skiltelę, volčesterio padažą, krienus, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite. Suformuokite 5 apskritus paplotėlius. 
  2. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite paplotėlius. Kepkite keletą minučių, kol gražiai apskrus iš vienos pusės, apverskite, uždėkite po riekelę sūrio ir kepkite dar keletą minučių.
  3. Padažui skirtus ingridientus sudėkite į blenderį ir sumalkite iki vientisos masės (jei bus rūgštoka, cukraus įberkite ir dar kartą pamalkite).
  4. Ant abiejų bandelės pusių uždėkite grūdėtųjų garstyčių ir padažo, paskirstykite per visą paviršių. Tuomet dėkite salotos lapą, iškeptą jautienos paplotėlį, kelias riekeles pomidoro ir užvoškite bandelės pusele.
Skanaus ;)


4 komentarai:

  1. Vis ruošiuos iškepti mėsainius nuo A iki Z, t.y. nuo naminės bandelės iki visų padažų ir t.t. Vis dar kaupiuosi :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labai gera mintis ;) esu dariusi tik vieną kartą nuo a iki z, bet man nepatiko bandelės - gavosi kietokos, todėl jei greitu metu tu įkelsi, būsiu labai dėkinga ;)))

      Panaikinti
  2. Nuostabi mintis tikrai. Šeimai patko. Taip pat siūlyčiau paragauti šio mėsainio: http://ledireceptai.lt/receptai/krabby-patties-mesainiai/19 . Tikrai patiko.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...