Šį patiekalą pagaminsite per 15 minučių, padažas tiesiog tirpsta burnoje. Ir labai noriu padėkoti žvejui, kuris į namus pristatė ką tik sugautą lydeką - gėėėris :)
- 4 gabalėlių lydekos file;
- 4 a.š. kokosų aliejaus;
- 1 a.š. džiovintų provanso žolelių;
- 4 pomidorų;
- 8 alyvuogių;
- 60 ml šviežiai išspaustų citrinos sulčių;
- 60 ml vandens;
- žiupsnelio pjaustytų šv.petražolių;
- druskos, juodųjų pipirų;
- alyvuogių aliejaus;
- Lydekos file iš vienos pusės apibarstykite provanso žolelėmis, druska, juodaisiais pipirais.
- Keptuvėje išlydykite 2 a.š. kokosų aliejų ir dėkite lydekos file apibarstyta prieskoniais puse žemyn ant keptuvės dugno. Kepkite 4-5 min. Tuomet apverskite file, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir palikite 3-4 min.
- Kitoje keptuvėje išlydykite 2 a.š. kokosų aliejaus ir sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytus pomidorus. Kepkite keletą minučių, kol pomidorai pradės leistis.
- Tada supilkite citrinos sultis, vandenį, sudėkite griežinėliais pjaustytas alyvuoges, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje užberkite šviežių petražolių.
- Į lėkštę pilkite padažo, uždėkite žuvies file ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)
patarimas: vietoj citrinos sulčių ir vandens galite naudoti baltąjį sausą vyną.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą