Pasigaminę šio padažo, Jūs garantuotai nenorėsite pirktinio. Jame jaučiasi ir saldumas, ir aštrumas. Tobulai pagardins patiekalus, tiks padažams ir galėsite naudoti marinavimui.
- 8 vidutinio dydžio čili pipirų;
- 4 skiltelių česnako;
- 360 ml vandens;
- 120 ml balto vyno acto;
- 200 g cukraus;
- 1 a.š. druskos;
- 2 v.š. sojos padažo;
- 2 v.š. kukurūzų krakmolo;
- 2 v.š. vandens;
- Į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) sudėkite pasmulkintus čili pipirus be kotelių, supjaustytas česnako skilteles ir viską sumalkite.
- Į puodą dėkite čili pipirų masę, supilkite vandenį, baltą vyno actą, cukrų, druską, sojos padažą. Užvirkite ir ant silpnos ugnies virkite apie 20 min.
- Krakmolą sumaišykite su vandeniu ir supilkite į puodą. Išmaišykite ir palaukite kol užvirs, tuomet išjunkite.
- Supilstykite padažą į sterilius stiklainiukus.Iš nurodyto kiekio išeina 700 ml padažo.
Skanaus ;)
patarimas: išvirtą padažą galite pertrinti per kiaurasamtį, kad neliktų paprikos gabalėlių ir sėklų. Galite prie malant iš karto išimti iš paprikos sėklas - jūsų teisė rinktis. Aštrumą taip pat reguliuoti galite pagal save, nes paprika paprikai savo aštrumu kas kartą skiriasi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą