2015 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

LIPNŪS VIŠTIENOS SPARNELIAI

Padažas gaunasi tobulas - tirštas, aštrus, turintis saldumo ir malonios rūgštelės. Paruošti viską itin paprasta :)

  • 1 kg vištienos sparnelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio aliejaus;
padažui
  • 4 v.š. sviesto;
  • 100 g pomidorų padažo;
  • 5 v.š. čili padažo;
  • 30 g farino cukraus;
  • 1 citrinos sulčių;
  • 1 v.š. medaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 2 v.š. vandens + 1 v.š. kukurūzų krakmolo;
  1. Vištienos spranelius nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, aliejumi ir išmaišykite. Sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
  2. Padažui: į priekaistuvį sudėkite sviestą, pomidorų padažą, čili padažą, farino cukrų, išspaustas citrinos sultis, medų, išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 10 min. Būtinai paragaukite ir padidinkite produktų kiekius, jei trūksta aštrumo, saldumo ar rūgštelės. 
  3. Puodelyje sumaišykite vandenį ir kukurūzų krakmolą. Supilkite į padažą ir kai tik sutirštės, išjunkite ugnį.
  4. Sparneliams likus kepti 10 min. iki pabaigos, juos apvoliokite padaže ir vėl pašaukite į orkaitę. Galite daryti ir kitaip - iškeptus sparnelius, apvolioti padaže ir patiekti, nekepant orkaitėje.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...