Tuos lietinius taip skanu valgyti, nors darbo reikia įdėti nemažai. Bet vis tik verta ;)
10-12 vnt;
lietiniams:
- 1 stiklinės + 2 v.š. miltų;
- 1 stiklinės pieno;
- 1 stiklinės vandens;
- 2 kiaušinių;
- druskos;
- 3 v.š. aliejaus;
įdarui:
- 500 g "Lapino puotos" šviežios triušienos mėsos (kepti, troškinti);
- 1 svogūno;
- 1 didelės raudonosios paprikos;
- 160 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- 1 a.š. džiovinto čiobrelio;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Lietiniams išvardintus ingridientus sumaišykite iki vientisos masės ir palikite pastovėti 15 min. Po to iškepkite lietinius blynus.
- Triušienos mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūną, raudonąją papriką - pusžiedžiais.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūną, kepkite kol jis suminkštės, tuomet sudėkite papriką, triušienos mėsą ir kepkite apie 10 min., kol mėsa bus iškepusi. Suberkite čiobrelius, papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite. Išjunkite ugnį, suberkite krapus, permaišykite ir palikite atvėsti. Tada suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir vėl išmaišykite.
- Imkite blyną, dėkite paruošto įdaro, suvyniokite ir keptuvėje apskrudinkite iš abiejų pusių.
- Galite patiekti su mėgstamu padažu arba valgyti be jo, nes įdaras gaunasi sultingas.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą