2018 m. sausio 24 d., trečiadienis

ORKAITĖJE KEPTA MENKĖS FILE SU DARŽOVĖMIS

Greitai vakarienei pasiruošimo reikia visai nedaug. Iš vakaro išsiverdate bulves ir leidžiate natūraliai atitirpti menkei. O sekančią dieną belieka viską pašauti į orkaitę ir po 20 min. vakarienė paruošta :)



4 porcijoms:
  • 500 g "Viči" ledjūrio menkės file be odos;
  • 4 virtų bulvių su lupenomis;
  • 2 pomidorų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 170 g marinuotų pievagrybių;
  • saujelės juodųjų alyvuogių;
  • 0,5 a.š. džiovintų bazilikų;
  • 1 a.š. rūkytos paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  1. Kepimo indą ištepkite aliejumi. 
  2. Išdėliokite griežinėliais pjaustytas virtas bulves, pomidorus, česnako skilteles. Sudėkite pievagrybius ir juodąsias alyvuoges. Pagardinkite viską druska, džiovintais bazilikais, užberkite dalį rūkytos raudonosios paprikos.
  3. Menkės file supjaustykite vienodais gabalėliais, iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir rūkyta paprika. Sudėkite į kepimo indą ir apšlakstykite aliejumi.
  4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. 
  5. Išėmę iš orkaitės, užberkite petražolių, apšlakstykite citrinos sultimis ir iš karto patiekite.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...