Greitai vakarienei pasiruošimo reikia visai nedaug. Iš vakaro išsiverdate bulves ir leidžiate natūraliai atitirpti menkei. O sekančią dieną belieka viską pašauti į orkaitę ir po 20 min. vakarienė paruošta :)
4 porcijoms:
- 500 g "Viči" ledjūrio menkės file be odos;
- 4 virtų bulvių su lupenomis;
- 2 pomidorų;
- 3 skiltelių česnako;
- 170 g marinuotų pievagrybių;
- saujelės juodųjų alyvuogių;
- 0,5 a.š. džiovintų bazilikų;
- 1 a.š. rūkytos paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- citrinos sulčių pagal skonį;
- Kepimo indą ištepkite aliejumi.
- Išdėliokite griežinėliais pjaustytas virtas bulves, pomidorus, česnako skilteles. Sudėkite pievagrybius ir juodąsias alyvuoges. Pagardinkite viską druska, džiovintais bazilikais, užberkite dalį rūkytos raudonosios paprikos.
- Menkės file supjaustykite vienodais gabalėliais, iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir rūkyta paprika. Sudėkite į kepimo indą ir apšlakstykite aliejumi.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
- Išėmę iš orkaitės, užberkite petražolių, apšlakstykite citrinos sultimis ir iš karto patiekite.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą