2018 m. rugsėjo 28 d., penktadienis

PLĖŠYTA KIAULIENA

Šiam patiekalui reikės įdėti minimaliai pastangų, kas yra labai patogu :) Tik reikės apsišarvuoti kantrybe, kol iškeps. Jei namuose neturite garinės orkaitės, mėsą galite kepti įdėję į kepimo rankovę arba tiesiog kepimo formoje.
Panaudojimo būdai labai įvairus, t.y. galite gaminti mėsainius, picas, įdaryti tortilijas ar lietinius blynus, ruošti salotas ar makaronų patiekalus ir t.t., nes fantazijai čia ribų nėra :))

  • 1 kg kiaulienos mentės ar sprandinės (naudojau nugarinę);
  • 1 galvutės česnako;
  • 1 v.š.  medaus;
  • 1 a.š. rūkytos paprikos;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. malto kumino;
  • 1,5 a.š. maltos kalendros;
  • 1,5 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 2 a.š. druskos;
  • 2 v.š. aliejaus;
  1. Į dubenį sudėkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir visus išvardintus prieskonius. Viską gerai išmaišykite, įtrinkite mėsos gabalą ir palikite marinuotis per naktį šaldytuve.
  2. Paruoškite orkaitę, t.y. nustatykite funkciją 50/50 (garai/karštas oras) ir 110 laipsnių temperatūrą. 
  3. Dėkite mėsos gabalą į gilesnį kepimo indą ir kepkite 3-3,5 val. 
  4. Kiaulienai iškepus, tame pačiame inde dviejų šakučių pagalba suplėšykite kiaulieną, sumaišykite su susidariusiu padažu.
Skanaus ;)

p.s. tokiu būdu kepant net kiaulienos nugarinė nebuvo sausa. Tik įsivaizduokite kokį tobulą skonį gausite pasirinkę mentę ar sprandinę :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...