2018 m. rugsėjo 25 d., antradienis

RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ UŽKANDUKAI

Greitai paruošiami, turintys malonios rūgštelės užkandukai bus puiki alternatyva pasmaližiauti, kai norėsis ko nors saldaus :)


~20 vnt.:

  • 150 g džiovintų datulių be kauliukų;
  • 100 g džiovintų abrikosų;
  • 100 g anakardžių riešutų;
  • 60 g smulkiai maltų migdolų be odelės;
  • 3 v.š. tahini padažo;
  • 3 v.š. citrinos sulčių;
  • žiupsnelio drukos;
  • 3 v.š. sezamo sėklų;
  1. Datules užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 5 min. Tuomet vandenį nupilkite.
  2. Sezamo sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje ir palikite atvėsti.
  3. Į blenderį sudėkite datules, abrikosus, anakardžių riešutus, maltus migdolus, tahini padažą, supilkite citrinos sultis, įberkite žiupsnelį druskos ir sumalkite.
  4. Formuokite norimo dydžio rutuliukus (rankas galite truputį sušlapinti vandeniu, kad būtų lengviau formuoti) ir apvoliokite sezamo sėklose.
  5. Laikykite šaldytuve.
Skanaus ;)

Patarimai: jei turite mažą blenderį, datules, abrikosus, anakardžių riešutus galite sumalti atskirai ir tuomet viską sumaišyti dubenyje.
Maltus migdolus galite pasiruošti patys, t.y. juos palaikykite karštame vandenyje ir kai tik pradės lupti odelės, jas nulupkite ir palikite riešutus išdžiūti. Tuomet blenderyje smulkiai sumalkite.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...