Paruošti antienos kulšeles galima įvairiai, t.y. virti, kepti orkaitėje, troškinti, naudoti saltoms, sriuboms ar sumuštinių ruošimui. Skaniai apskrudus kulšelė tikrai pamalonins skrandį pietų ar vakarienės metu.
- 560 g Lapino puotos šviežių ančiukų kulšelių;
- nedidelio gabalėlio šviežio imbiero;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 v.š. grūstų aitriųjų čili paprikų;
- 4 v.š. sojos padažo;
- 1 v.š medaus;
- Į dubenį dėkite sutarkuotą imbierą, išspaustą česnako skiltelę, suberkite paprikas, supilkite sojos padažą ir išmaišykite.
- Į paruoštą marinatą sudėkite kulšeles, permaišykite, uždenkite dubenį maistine plėvelė ir marinuokite šaldytuve per naktį (esant galimybei, permaišykite keletą kartų).
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, į skardą sudėkite kulšeles, uždenkite folija ir kepkite 70-80 min.
- Tuomet kiekvieną kulšelę patepkite medumi ir kepkite dar 10 min. be folijos, kad mėsa apskrustų.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą