Tikrai vertas dėmesio receptas. Pasigaminti nėra sudėtinga, o svarbiausia nereikia stovėti prie viryklės :) Pašovėt į orkaitę ir poilsiaudami laukiate, kol iškeps.
- 600 g kiaulienos sprandinės;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 a.š. cukraus;
- 1 v.š. aliejaus;
- 0,5 a.š. druskos;
- 2-3 v.š. sojos padažo;
- 1-2 v.š. citrinos sulčių;
- maltų juodųjų pipirų;
- Kiaulienos sprandinę supjaustykite stambesniais gabalėliais, kaip šašlykui.
- Dubenyje sumaišykite cukrų, aliejų, druską, sojos padažą, citrinos sultis, įspauskite česnaką ir įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų. Sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, sprandinę, išmaišykite ir palikite marinuotis apie 30 min.
- Sudėkite mėsą su svogūnais į kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min., kol mėsa bus minkšta.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Dekui uz sita recepta! Labai patiko!
AtsakytiPanaikintiMegstam sojos padaza, tai dar kepant vis apslaksciau juo mesyte - labai skanu!
Aciu!
Smagu girdėti, Dana :) taip iškepta mėsyte tikrai labai gardi :)
PanaikintiAčiū už receptą! Patiko net mano lietuviškai išrankiam vyrui (t.y., jis valgo praktiškai tik mėsą su bulvėmis) :D. O ir paruošti nesudėtinga.
AtsakytiPanaikintiPrie šito recepto labai dažnai grįštu ir aš, nes visada žiauriai skaniai gaunasi :)
PanaikintiAčiū, kad išbandėte :)