2019 m. lapkričio 16 d., šeštadienis

MOLIŪGŲ TYRĖJE IR KOKOSŲ PIENE TROŠKINTI TRIUŠIENOS KUMPELIAI

Atėjo laikas panaudoti pasiruoštą moliūgų tyrę, kad negalvotumėte, jog pasidariau, užsišaldžiau ir pamiršau :)) Receptą rasite ČIA
Taigi, sujungus moliūgų tyrę, kokoso pieną ir troškinant orkaitėje mėsa gausis sultinga ir minkštutė.


4 porcijoms:
  • 4 vnt. (~1kg) "Lapino puotos" triušienos užpakalinių kumpelių;
  • gabalėlio poro;
  • 300 g moliūgų tyrės;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 100 ml vandens;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • 1 a.š. džiovintų česnako granulių;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • žiupsnelio grūstų čili paprikų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • saujelės šparaginių pupelių ar kt. mėgstamų daržovių (pievagrybių, morkų, bulvių, cukinijų ir pan.);
  1. Triušienos kumpelius iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kumpelius žemyn ant keptuvės dugno ir kai tik gražiai apskrus, perdėkite į gilesnį kepimo indą.
  3. Išvalykite keptuvę, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą porą, supilkite moliūgų tyrę, koksų pieną, vandenį, suberkite čiobrelius, česnaką, paprikas, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir kai tik užvirs, supilkite viską ant kumpelių.
  4. Šalia išdėliokite šparagines pupeles arba kitas pasirinktas daržoves.
  5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1val. 10 min.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...