2019 m. lapkričio 18 d., pirmadienis

SRIUBA SU ANTIENOS SULTINIU, RYŽIAIS IR VYŠNINIAIS POMIDORIUKAIS

Ilgiausiai čia užtrunka išvirti sultinį. Bet tai galite padaryti ir iš vakaro, o sriubą gaminti sekančią dieną, kas yra labai patogu :) Sriuba šildanti ir su trupučiu aštrumo - čia tiems, kurį jie mėgsta.


2 porcijoms:

sultiniui:
  • 750 g "Lapino puotos" antienos rinkinio sriubai;
  • 1 svogūno;
  • 2 nedidelių morkų;
  • 2-3 lauro lapelių;
  • 6 vnt. juodųjų pipirų grūdelių;
  • 2 litrų vandens;
sriubai:
  • 100 g ryžių;
  • 12 vnt. vyšninių pomidorų;
  • 3 v.š. pomidorų padažo;
  • 1 v.š. vorčesterio padažo;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  • žiupsnelio grūstų čili pipirų (jei mėgstate aštriai);
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Sultiniui išvardintus ingridientus sudėkite į didelį puodą ir virkite ant nestirpios ugnies vis nugraibant susidariusias putas, kol vandens kiekis sumažės per pusę.  
  2. Išvirusį sultinį perpilkite kartus per smulkų sietelį ir nuimkite nuo kaulų antienos mėsytę.
  3. Užvirkite sultinį, suberkite ryžius. Kai jie bus praktiškai išvirę, sudėkite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, padažą, vorčesterio padažą, įspauskite citrinos sulčių pagal skonį, įberkite čili pipirų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite.
  4. Virkite dar keletą minučių tol, kol ryžiai bus išvirę ir pomidorai suminkštės.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...