2020 m. birželio 27 d., šeštadienis

TRIUŠIENOS MALTINIAI SU PIEVAGRYBIŲ TRAŠKUČIAIS IR GAIVIOMIS SALOTOMIS

Jei pirksite maltinukus mėsainiams, žinokite, kad nebūtinai iš jų reikia gaminti mėsainius :) Tiesiog juos iškepkite ir patiekite su mėgstamais garnyrais.


2-4 porcijoms:

  • 600 g (4 vnt,) "Kitchen me" triušienos maltinių "mėsainiams";
  • 200 g rudųjų pievagrybių;
  • 1 jaunos cukinijos;
  • gabalėlio ilgojo agurko arba 2-3 trumpųjų agurkėlių;
  • 6 ridikėlių;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
  • 2-3 a.š. majonezo;
  • 0,5-1 a.š. krienų;
  • žiupsnelio druskos;
  1. Salotoms: labai plonomis juostelėmis supjaustykite cukiniją, agurkus (minkštimo nenaudokite, kad salotos nepermirktų) ir ridikėlius. Tai geriausia padaryti su daržovėms skirtu skustuku. Daržoves sudėkite į dubenį. Ir tik prieš patiekiant, apšlakstykite citrinos sultimis, įpilkite šlakelį aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Pievagrybių traškučiams: švarius grybus supjaustykite plonomis riekelėmis ir kepkite juos įkaitintame aliejuje (puode ar fritiūrinėje). Svarbiausia dėkite ne visus iš karto, o tiek, kad jie laisvai plaukiotų ir nesiliestų vienas su kitu. Riekeles perdėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius ir jokiu būdu nedėkite riekelių vieno ant kito, nes prarasite traškumą.
  3. Triušienos maltinius iškepkite keptuvėje su šlakeliu aliejumi. Neperkepkite, nes triušiena iškepa labai greitai.
  4. Į lėkštę dėkite paruoštas salotas, iškeptus maltinius ir tik dabar pagardinkite juos druska, maltais juodaisiais pipirais, ant viršaus uždėkite pievagrybių traškučius ir patiekite su majonezo bei krienų padažu.
Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...