2020 m. rugpjūčio 5 d., trečiadienis

GRIEŽINĖLIAIS UŽŠALDYTI POMIDORAI

Youtube platybėse pamačiau šią idėją ir nutariau išbandyti pati bei pasidalinti su Jumis :) Pas mane kameroje nuolat yra užšaldytų daržovių, žolelių ir pan. Tai yra itin patogu, jei nusipirkote didesnį kiekį daržovių ar matote, kad nespėsite suvartoti ir reikia jas "išgelbėti". Ir taip paruošti pomidorai tikrai "įsitvirtins" patiekalų gamyboje.
Iš didelio kiekio pomidorų visuomet ruošiu pomidorų padažą arba naudoju mišrainėms. Idėjų galite pasisemti užeidami į skiltį "atsargos žiemai" :) 


  • pomidorų;
  1.  Pirmiausiai maistine plėvele apvyniokite padėklą, pjaustymo lentelę ar didelę lėkštę.
  2. Griežinėliais supjaustykite pomidorus ir išdėliokite vienas šalia kito.
  3. Dėkite į šaldiklį, kad visiškai sušaltų.
  4. Imkite užspaudžiamą šaldymo maišelį, sudėkite šaldytus pomidorus. 


Patarimai:
  • Pomidorus galite pjaustyti skirtingo storio, t.y. plonesni puikiai tiks picoms, storesnius panaudosite apkepams, troškiniams, ant kepsnių uždėti, kai kepsite orkaitėje ir pan.
  • Norėdami vienu metu užšaldyti daugiau griežinėlių, sudėliokite vieną sluoksnį, tuomet užklokite maistine plėvele, vėl dėliokite pomidorus. Taip galite padaryti 3 sluoksnius ir jie puikiausiai sušals bei bus lengva nuimti.
  • Kad maišeliai nebūtų labai išsipūtę: pirmiausiai rankomis, kiek eina išpauskite orą, tuomet ne iki galo užspauskite krepšelį, įkiškite šaudelį, traukite orą į save, greitai ištraukite šiaudelį ir užspauskite maišelį galutinai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...