Galiu tik patvirtinti, kad šis pyragas nuostabus ;) Juo drąsiai galite vaišinti svečius, o jei dar kokį kremą ant viršaus užtepsite, jis taps tikru gražuoliu.
Originaliam recepte nurodytus kiekius dalinau per pusę, iš karto sumažindama cukraus kiekį ir kepiau 16 cm skersmens apvalioje kepimo formoje.
- 220g bulvine tarka smulkiai tarkuotų morkų;
- 100g cukraus;
- 1,5 v.š. grietinės;
- 2 kiaušinių;
- 50g sviesto;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 190g miltų;
- 0,5 a.š. cinamono;
- 0,5 a.š. vanilinio cukraus;
1. Morkas sumaišykite su cukrumi.
2. Tuomet dėkite grietinę ir vėl išmaišykite.
3. Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su morkų mase.
4. Ištirpinkite sviestą, supilkite ir išmaišykite.
5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir vanilinį cukrų. Supilkite į morkų masę ir išmaišykite.
6. Gautą tešlą supilkite į kepimo formą, kurios dugną išklokite kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Arba kol iškeps ir įsmeigus medinį pagaliuką, jis bus švarus.
Skanaus ;)
"shirshiulizdas.blogspot.com"