2011 m. gruodžio 31 d., šeštadienis

VARŠKĖS PYRAGAS SU CITRININIU KREMU

paskutinis įrašas šiais metais.. o aš didžiuojuosi savimi, kad pradėjau dar šiais metais rašyti blogą.. Džiaugiuosi, kad sulaukiau lankytojų ir komentarų, kurie be galo paglosto širdelę..;)) ir linkiu visiems skanių įkvėpimų..;)
ta proga vaišinu pyragu su beprotiškai skaniu citrininiu kremu, kurį užtikau pas INDRĘ..;)

 naudojau:
pagrindui

  • 100g damų pirštelių (galite keisti mėgstamais sausainiais);
  • 6-7 v.š. ištirpinto sviesto;
įdarui
  • ~ 500g president varškės;
  • 2 v.š. miltų;
  • 150g cukraus;
  • 2 kiaušinius;
  • 2-3 v.š. sviesto;
citrininiam kremui
  • 1 citriną;
  • 1 kiaušinį;
  • 100g cukraus;
  • 5-6 v.š. ištirpinto sviesto;
pagrindui: damų piršteliu sumalame su blenderiu ir sumaišome su lydytu sviestu.. torto formą išklojame sviestiniu popieriumi.. ir tolygiai paskirstome sausainius ir šiek tiek paspaudinėjame, kad pagrindas būtų tvirtesnis..
įdarui: atskiriame kiaušinių tryniu nuo baltymų..juo išsukame su 50 g cukrumi bei sviestu.. į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, likusį 50g cukraus ir išplakite iki standžių putų.. varškę gerai išmaišykite su tryniais, sudėkite miltus ir atsargiai įmaišykite baltymus..gautą masę supilkite ant pagrindo ir kepkite orkaitėje, kol viršus gražiai paruduos..
citrininiam pagrindui: dariau iš pusės porcijos, nei nurodyta pas INDRĘ, kuri išsamiai aprašė gamybos procesą.. 
kiaušinį išplakame su cukrumi, kol jis šiek tiek pabals.. nutarkuojame gerai nuplautos karštu vandeniu citrinos žievelę ir išspaudžiame sultis.. sudedame į kiaušinio plakinį ir supilame išlydytą atvėsintą sviestą..gerai išplakite ir dėkite į mikrobangę 1min.. išėmę paplakite..ir taip procedūrą kartojau 4 kartus..gavosi nuostabus tirštas kremas (specialiai dėjau daugiau sviesto, nes nenorėjau skysto).. šis kremas tikras  atradimas ir tikras GĖRIS..;) 
ant atvėsusio pyrago užtepame taip pat atvėsintą kremą.. rekomenduoju išbandyti su karšto gėrimo puodeliu..tikras malonumas..;)



9 komentarai:

  1. Puikiai atrodo, dar puikiau, kad patiko ir pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū, Indre..;) kremas tikrai dieviškai skanus..;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Koks išvaizdus pyragas. :) Na ką, bandysim.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, sigitav..;) tikiuosi, kad sužavės ir skoniu..:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Npreciau paklausti ar ji sanku pagaminti? Jis labai skaniai atrodo, bet nzn ar man pavyks, nes kartais man pyragai nepavyksta.. ;// Gal koki parekomenduotumet pyraga kuri nesudetinga pasigaminti? :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Inga17 ;) pagal aprašymą manau pastebėjai, kad gamyba tikrai nesudėtinga :) į saldumynų pasaulį psineriu ne itin dažnai, todėl patarimų nelabai ir turiu..pasidairinėk pas merginas, kurios laabai mėgsta kepti konditerinius gaminius:)

      Panaikinti
  6. nelabai man prie širdies tas mikrobangų krosnelė reikalas....

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dariau, puikiai pavyko. Tik padą kitokį sukonstravau. :) O citrininis kremas patiko, tik gal per intensyvus kiek, kitą kartą bandysiu iš pusės citrinos ir gal cukraus vos mažiau. Ačiū už receptą. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labai ačiū už atsiliepimą ;) aš tik už tai, kad kiekvienas pasikoreguotų receptą pagal savo skonį, juk ne visų receptoriai vienodi ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...