2012 m. vasario 16 d., ketvirtadienis

ŠKOTIŠKI KIAUŠINIAI

Šio patiekalui gamybai neatsispyriau, kai pamačiau nuostabų klipuką iš Waitrose ;) Darbo tikrai užtektinai, bet skonis nuostabus ;) Patariu naudoti s dydžio kiaušinius, nes su didesniais sunkoka susitvarkyti.  Aš naudojau l dydžio, nes tokie tik buvo namuose, ko pasekoje jie gavosi laaabai galingi ;)



  • 500g kiaulienos faršo;
  • 1 v.š. dižono garstyčių;
  • šv.čiobrelių;
  • petražolių, smulkintų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • šlakelis vandens;
  • 7 kiaušiniai;
  • 2 kiaušiniai, išplakti;
  • miltų, džiūvėsėlių;
  • aliejaus kepimui;
1. Pirmiausiai į verdantį vandenį sudėkite kiaušinius ir virkite 1min 45sek. Iš karto dėkite į ledinį vandenį, kad kiaušiniai nustotų virti ir išliktų skysti.
2. Į faršą sudėkite visus išvardintus prieskonius, įpilkite šlakelį vandens ir viską gerai išminkykite. Padarykite kotleto dydžio kamuoliukus.
3. Atsargiai nulupkite kiaušinius. Iš faršo padarykite blynelį ir juo "apvilkite" kiaušinį (klipukyje labai aiškiai pavaizduota, kaip tą daryti).
4. Atskirose lėkštėse išdėliokite miltus, išplaktus kiaušinius ir džiūvėsėlius.
5. Puodelyje įkaitinkite aliejų. 
6. Faršo kamuoliukus apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose. Ir apskrudinkite iš visų pusių įkaitintame aliejuje.
7. Sudėkite ant skardos ir pašaukite į orkaitę 10min.
Gaunasi sultingi + skystas trynys.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Waitrose" 

10 komentarų:

  1. Hm, kaip įdomiai...su kietu kiaušiniu viduje tai mačiau ir vis neprisiruošiu išmėginti, o čia skystas trynys - dar įdomesnis variantas! Liuks!! :) Atrodo labai skaniai ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Redute ;)su kietu tryniu esu mačiusi ir aš, bet čia visas įdomumas ir azartas buvo išbandyti su skystu, juk visada yra rizika, kad kiaušinį pervirsi ;)

      Panaikinti
  2. OoooOoo su skystu tryniu, jaučiu, kad nuostabus skonis!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš juos darau, bet su putpelių kiaušiniais, lengviau gaminti, o ir valgyti patogiau :) Lb mėgstu šį patiekalą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikiu, kad skanu ir su putpelių kiaušinukais, kurių nesu ragavusi ;) bet jei jau pavyko susitvarkyti su šiais gigantais, su putpelių būtų vienas juokas :)

      Panaikinti
  4. Atrodo fantastiškai, būtinai pasigaminsiu. O tai trinys tikrai lieka skystas? Super. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) trynys lieka skystas, jei tik jo nepervirsite ;) patariu naudoti M dydžio kiaušinius, nes su L dyždio teks nemažai "paplušėti":)

      Panaikinti
  5. Sveiki, bandžiau gaminti šį patiekalą, deja nesėkmingai(: Kiaušiniai nesilupo - kartu su lukštu išsiplėšdavo sukietėjusio baltymo dalelės, pro atsiradusias angas imdavo teketi baltymas ir kiaušinis sutrūkdavo. Kiaušiniai manyčiau buvo ne iki galo išvirę, sukietėjęs vos poros milimetrų baltymo sluosknelis, kitas baltymas skystas. naudojau pirktinius S dydžio kiaušinius, viriau lygiai 1 min 45 s. iš karto dėjau į vandenį su ledu. Gal žinote kur padariau klaidą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. oi, Kristina, labai sunku pasakyt, kodėl nepavyko. Šitam receptui aš naudojau netgi L dydžio, aišku vargo buvo nemažai, bet galiausiai pavyko.
      Faktas, kad kiaušiniai virė per trumpai, gal per silpna ugnis buvo, gal daug kiaušinių vienu metu virėte... Virkite 2 min. su trupučiu ir nenulaiskite rankų, bandykite tol, kol pavyks :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...