Kalėdos šiais laikais ateina anksčiau nei senais gerais laikais, kai joms ruošdavomės Kūčių išvakarėse ir tik tada pasipuošdavome eglutę. Keičiasi laikai, keičiasi "mados" ;)
Nors dovanų visuomet smagu gauti, nepriklausomai nuo metų laiko ir švenčių. Puikia kava mane pavaišino Kavosdraugas.lt. Gavau "Bravissimo Espresso" pakelį - tai vidutiniškai skrudinta, aukščiausios kokybės 100 % Arabica kavos rūšis. Viena iš geriausių rūšių auginamų kalnuotose vietovėse. Kava puikiai tinkama ruošti tikrą Itališką espresso kavą.
Artėjančių švenčių proga namus "pakvėpinau" cinamonu kvepiančiais skaniais sausainiukais ;)
- 250g minkšto sviesto;
- 530g cukraus;
- 2 didelių kiaušinių;
- 650g aukščiausios rūšies miltų;
- 3/4 a.š. druskos;
- 1,5 a.š. kepimo miltelių;
- 0,5 a.š. kepimo sodos;
- 2 a.š. malto cinamono;
- didelės saujos dž.spanguolių;
1. Išsukite sviestą su cukrumi iki purumo.
2. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
3. Persijokite miltus, druską, kepimo miltelius, sodą ir cinamoną, įmaišykite į sviesto mišinį. Sudėkite džiovintas spanguoles (galite pasmulkinti, jei uogos didelės). Tešlą gerai išminkykite.
4. Rankomis darykite kamuoliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Suteikite sausainiams formą - spustelėkite kamuoliukus delnu ar dideliu šaukštu.
5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusius sausainius palikite visai ataušti.
p.s. gaminau iš pusės normos ir gavosi ~43 sausainiukai.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą