2014 m. kovo 21 d., penktadienis

KEPTA VIŠTIENA SU BRIUSELIO KOPŪSTAIS

Anksčiau nelabai mėgau briuselio dėl jų kartumo, bet šiame recepte jis stebuklingai dingsta ;) Kaip visuomet, paruošimo būdas yra paprastas, todėl pietums ar vakarienei nesugaišite daug laiko.

  • 1,4 kg vištienos blauzdelių;
  • 450g briuselio kopūstų;
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų;
  • 1 v.š. Dižono garstyčių;
  • 50ml obuolių acto;
  • 125ml vištienos sultinio;
  • 2 v.š. grietinėlės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Vištienos blauzdeles apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite iš abiejų pusių blauzdeles.
2. Į tą pačią keptuvę kur kepė blauzdelės, sudėkite išilgai perpjautus briuselio kopūstus ir pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Kepkite apie 3 min., tuomet įdėkite dižono garstyčių, išmaišykite ir kepkite dar 1min. Pagardinkite druska. Supilkite actą, vištienos sultinį ir nukelkite nuo ugnies, kai užvirs. 
3. Į skardą sudėkite keptuvės turinį, ant viršaus išdėliokite blauzdeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~30 min. arba tol, kol vištiena bus iškepus.
4. Išimkite skardą iš orkaitės ir ant briuselio kopūsto užpilkite grietinėlę, permaišykite.
Skanaus ;)


2 komentarai:

  1. Aciu uz recepta as irgi galva sukdavau kaip cia kazka pasigaminti su briuselio kopusteliais,kad butu skanu.Siandien bus pagaminta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. svarbiausia, kad patiktų, o dalintis visada malonu ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...