- 1,4 kg vištienos blauzdelių;
- 450g briuselio kopūstų;
- 2 vidutinio dydžio svogūnų;
- 1 v.š. Dižono garstyčių;
- 50ml obuolių acto;
- 125ml vištienos sultinio;
- 2 v.š. grietinėlės;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Vištienos blauzdeles apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite iš abiejų pusių blauzdeles.
2. Į tą pačią keptuvę kur kepė blauzdelės, sudėkite išilgai perpjautus briuselio kopūstus ir pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Kepkite apie 3 min., tuomet įdėkite dižono garstyčių, išmaišykite ir kepkite dar 1min. Pagardinkite druska. Supilkite actą, vištienos sultinį ir nukelkite nuo ugnies, kai užvirs.
3. Į skardą sudėkite keptuvės turinį, ant viršaus išdėliokite blauzdeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~30 min. arba tol, kol vištiena bus iškepus.
4. Išimkite skardą iš orkaitės ir ant briuselio kopūsto užpilkite grietinėlę, permaišykite.
Skanaus ;)
receptas iš "www.marthastewart.com"
Aciu uz recepta as irgi galva sukdavau kaip cia kazka pasigaminti su briuselio kopusteliais,kad butu skanu.Siandien bus pagaminta.
AtsakytiPanaikintisvarbiausia, kad patiktų, o dalintis visada malonu ;)
Panaikinti