2014 m. kovo 15 d., šeštadienis

VIŠTIENOS KEPENĖLIŲ PAŠTETAS SU DARŽOVĖMIS IR MEDUMI

  Kai direktorius į darbą atnešė paragauti jo gaminto naminio pašteto ir papasakojo, kaip jį padaryti, nutariau, kad neverta gaišti ir pasigaminti pačiai. Gaminau pirmą kartą, procesas tikrai nesudėtingas, o skonis puikus, juk naminis ;)


  •  400g vištienos kepenėlių (gali būti bet kurios jūsų mėgstamos);
  • 40ml brendžio;
  • 1 vidutinio dydžio morkos;
  • 4 pievagrybių;
  • 30g poro;
  • 100g grietinėlės (naudojau 35% riebumo);
  • 1v.š. skysto medaus;
  • gabalėlis sviesto;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto ir sudėkite pusžiedžiais pjaustytą morką, porą ir griežinėliais  pievagrybius. Daržovių ilgai kepti nereikia, kai tik vos suminkštės, įpilkite grietinėlę ir jai užkaitus, nukelkite nuo ugnies. Viską sublenderiuokite.
2. Kepenėles supjaustykite gabalėliais ir kepkite įkaitintame aliejuje. Į kepimo pabaigą supilkite brendį ir leiskite alkoholiui nugaruoti. Kepenelės taip pat sublenderiuokite.
3. Sumaišykite sumaltas daržoves ir kepenelės, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir įdėkite medaus. Paštete turi jaustis lengvas saldumas, todėl jį reguliuokite pagal savo skonį. Ir palikite atvėsti.
4. Patiekite su čiabatos riekele ir grąžgarstėmis.
p.s. su daržovėmis galima irgi drąsiai eksperimentuoti ir dėti savo mėgstamas.
Skanaus ;)


receptu pasidalino direktorius ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...