2014 m. rugpjūčio 27 d., trečiadienis

KEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU BULVIŲ SALOTOMIS

Būna dienų, kai virtuvėje sukiotis nesinori ilgai, tuomet idealu, kai "pasimaišo" nesudėtingi receptai. Ilgiausiai čia virs bulvės, o visa kita - viens du ir baigta ;)


  • 300g šviežių nedidelių bulvių;
  • 1 saujos šaldytų žirnelių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. majonezo;
  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • gabalėlio sviesto;
  • kelių šakelių šv.čiobrelio;
  • citrinos;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Bulves supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, kad visos būtų vienodo dydžio ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirus bulvėms, sudėkite šaldytus žirnelius ir pavirkite iki minutės, kol žirneliai atsileis. Nupilkite vandenį ir palikite atvėsti 5 minutes. Ant bulvių ir žirnelių užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, permaišykite. Sudėkite majonezą, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
2. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Keptuvėje išlydykite sviestą ir dėkite krūtinėles bei čiobrelio šakeles. Ant viršaus užtarkuokite citrinos žievelės. Kai gražiai apskrus viena pusė, apverskite - vėl užtarkuokite citrinos žievelės. Į keptuvę išspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir įpilkite šlakelį vandens. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5-7 min. arba kol padažas sutirštės.
4. Į lėkštę dėkite bulvių salotos, vištienos krūtinėlę ir apliekite susidariusiu padažu.
Juk sakiau, kad nesudėtinga - skanaus ;)


idėja iš "sortedfood.com"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...