2014 m. rugpjūčio 18 d., pirmadienis

KEPTA VIŠTIENA SU MIGDOLŲ PLUTELE

Receptas sudomino, kiek neįprastu būdu, kepant vištieną taip panaudoti midgolų riešutus. Bet išbandyti tikrai verta, skanu ir krūtinėlė gaunasi labai sultinga ;)


2 porcijoms:

  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • 125 g migdolų riešutų;
  • 1 česnako skiltelės;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • mėgstamų salotų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Į blenderį sudėkite migdolų riešutus, česnako skiltelę, žiupsnelį druskos, supilkite alyvuogių aliejų ir susmulkinkite.
2. Vištienos krūtinėles pagardinkite druska, juodaisiais pipirais iš abiejų pusių. Krūtinėles dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Tuomet uždėkite migdolų masės ir prispauskite prie vištienos.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 190-200 laipsnių temperatūros ir kepkite vištieną 15-18min. Baigus kepti, išimkite iš orkaitės ir palikite 5 min. pastovėti.
4. Lėkštėje išdėliokite mėgstamas salotas, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, išspauskite šiek tiek citrinos sulčių, ant viršaus sudėkite įstrižais pjaustytą vištienos krūtinėlę ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)

receptas ruoštas su Arimex riešutais svetainei www.riesutai.lt


recepto idėja iš "www.tastebook.com"

2 komentarai:

  1. Puikus patiekalas. Labai skanu su pistacijų riešutais :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labai ačiū, o su pistacijomis - puiki mintis pasigaminti :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...