Receptas sudomino, kiek neįprastu būdu, kepant vištieną taip panaudoti midgolų riešutus. Bet išbandyti tikrai verta, skanu ir krūtinėlė gaunasi labai sultinga ;)
2 porcijoms:
- 2 vištienos krūtinėlių;
- 125 g migdolų riešutų;
- 1 česnako skiltelės;
- žiupsnelio druskos;
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
- mėgstamų salotų;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Į blenderį sudėkite migdolų riešutus, česnako skiltelę, žiupsnelį druskos, supilkite alyvuogių aliejų ir susmulkinkite.
2. Vištienos krūtinėles pagardinkite druska, juodaisiais pipirais iš abiejų pusių. Krūtinėles dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Tuomet uždėkite migdolų masės ir prispauskite prie vištienos.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 190-200 laipsnių temperatūros ir kepkite vištieną 15-18min. Baigus kepti, išimkite iš orkaitės ir palikite 5 min. pastovėti.
4. Lėkštėje išdėliokite mėgstamas salotas, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, išspauskite šiek tiek citrinos sulčių, ant viršaus sudėkite įstrižais pjaustytą vištienos krūtinėlę ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)
receptas ruoštas su Arimex riešutais svetainei www.riesutai.lt
recepto idėja iš "www.tastebook.com"
Puikus patiekalas. Labai skanu su pistacijų riešutais :)
AtsakytiPanaikintilabai ačiū, o su pistacijomis - puiki mintis pasigaminti :)
Panaikinti