2014 m. rugpjūčio 11 d., pirmadienis

PIEVAGRYBIŲ IR VOVERAIČIŲ SRIUBA

Sriubas virti reiktų kur kas dažniau, nes jos pakankamai retas svečias virtuvėje. Taigi, šiandien ta diena, kai pribrendau išvirti jau ne kartą gamintą sriubą. Tik va, nufotografuoti sriubą - tikras iššūkis ;)

  • 1 l vandens;
  • 1 kubelio daržovių sultinio;
  • 3 nedidelių bulvių;
  • 1 morkos;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 30g rūkytos šoninės;
  • 150g šviežių voveraičių;
  • 200g pievagrybių;
  • gabalėlio sviesto;
  • šv. čiobrelio ir petražolių;
  • 2-3 grietinės (arba grietinėlės);
1. Puode užvirkite vandenį, dėkite sultinio kubelį ir kubeliais supjaustytas bulves. 
2. Keptuvėje pakepinkite kubeliais supjaustytą šoninę. Kai ji apskrus, sudėkite smulkiai tarkuotą morką ir kubeliais pjaustytą svogūną. Pakepinkite ir sudėkite į puodą.
3. Ant sviesto pakepinkite pjaustytus pievagrybius ir voveraites, kol skystis nugaruos. Pagardinkite šv.čiobreliu ir sudėkite vėl į puodą.
4. Virkite apie 15min. arba kol išvirs bulvės. Galiausiai sudėkite šv. petražolės ir pagardinkite grietine/grietinėle.
Skanaus ;)


idėja iš fb "Valgau be sąžinės graužimo"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...