Sriubas virti reiktų kur kas dažniau, nes jos pakankamai retas svečias virtuvėje. Taigi, šiandien ta diena, kai pribrendau išvirti jau ne kartą gamintą sriubą. Tik va, nufotografuoti sriubą - tikras iššūkis ;)
- 1 l vandens;
- 1 kubelio daržovių sultinio;
- 3 nedidelių bulvių;
- 1 morkos;
- 1 nedidelio svogūno;
- 30g rūkytos šoninės;
- 150g šviežių voveraičių;
- 200g pievagrybių;
- gabalėlio sviesto;
- šv. čiobrelio ir petražolių;
- 2-3 grietinės (arba grietinėlės);
1. Puode užvirkite vandenį, dėkite sultinio kubelį ir kubeliais supjaustytas bulves.
2. Keptuvėje pakepinkite kubeliais supjaustytą šoninę. Kai ji apskrus, sudėkite smulkiai tarkuotą morką ir kubeliais pjaustytą svogūną. Pakepinkite ir sudėkite į puodą.
3. Ant sviesto pakepinkite pjaustytus pievagrybius ir voveraites, kol skystis nugaruos. Pagardinkite šv.čiobreliu ir sudėkite vėl į puodą.
4. Virkite apie 15min. arba kol išvirs bulvės. Galiausiai sudėkite šv. petražolės ir pagardinkite grietine/grietinėle.
Skanaus ;)
idėja iš fb "Valgau be sąžinės graužimo"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą