2014 m. gruodžio 28 d., sekmadienis

KEPTA ANTIS SU APELSINAIS

Džiaugiuosi, kad iš trečio karto pavyko skaniai iškepti visą antį ;) Marinatas iš tiesų puikus ir svarbiausia nereikia anties ruošti prieš porą dienų. Parsinešėte šviežią ir tą pačią dieną galite paruošti puikius pietus/vakarienę ar pateikti ant šventinio stalo.

  •  1,6 kg anties;
  • 2 apelsinų;
  • pusės citrinos sulčių;
  • 100 ml medaus;
  • žiupsnelio malto muskato riešuto;
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • druskos;
1. Po šaltu tekančiu vandeniu nuplaukite antį - tiek išorę, tiek vidų. Nusausinkite.
2. Antį pirmiausiai įtrinkite medumi ir gerai išmasažuokite. Po to apibarstykite muskato riešutu ir vėl įtrinkite. Tą patį pakartokite su druska.
3. Nulupkite vieną apelsiną ir suplėšykite skiltelėmis. Kiekvienoje skiltelėje peiliu padarykite 2-3 įpjovas, padažykite į medų ir dėkite į anties vidų.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Antį dėkite krūtinėle į apačią ir kepkite 20 min. Tuomet nupilkite susidariusių skystį, apverskite antį ant nugaros ir kepkite dar 20 min. bei vėl nupilkite skystį.
5. Per tą laiką, kol kepa antis išsivirkite padažą. Į priekaistuvį sudėkite likusį medų, t.y. 80ml, supilkite 1 apelsino išspaustas sultis, citrinos sultis ir sojos padažą. Kai padažas užvirs, pakaitinkite apie porą minučių.
6. Išimkite antį iš orkaitės ir silikoninio teptuko pagalba kruopščiai visą ištepkite. Likusį padažą užpilkite ant viršus. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite 1 valandą arba tol, kol iškeps. Rekomenduoju kas 15 min. antį aplaistyti padažu.
7. Iškepusią antį uždenkite folija ir palikite šiltai 15-20 min. pastovėti. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
patarimas: jei antis pradės pernelyg skrusti, pridenkite ją folija ir kepkite toliau. Antis bus iškepusi, jei įdūrus peiliu į krūtinėlę tekės skaidrios sultys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...