Paštetą pasigaminti visai nesudėtinga, todėl neatidėliokite ir būtinai pasigaminkite. Juk gera žinoti ką valgai :)
- 500g vištienos kepenėlių;
- 200g sviesto;
- 1 didelio svogūno;
- 2 lauro lapelių;
- kelių šakelių šviežio čiobrelio;
- druskos, juodųjų pipirų;
- muskato riešuto;
- 30g dž.spanguolių;
- 50-100 ml vandens;
- aliejaus;
1.Nuo vištienos kepenėlių nupjaustykite gyslas ir riebalus. Supjaustykite vienodais nedideliais gabalėliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
3. Tuomet sudėkite 150g sviesto, kai išsilydys, dėkite kepenėles, lauro lapelius, čiobrelio šakeles, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, tarkuotu muskato riešutu ir troškinkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
4. Išimkite lauro lapelius ir čiobrelio šakeles ir keptuvės turinį sudėkite į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) ir sumalkite. Įpilkite vandens, jei norite, kad paštetas būtų šiek tiek minkštesnis.
5. Įdėkite džiovintas spanguolės ir gražiai išmaišykite (tik ne su blenderiu).
6. Sudėkite paštetą į norimus indelius ir ant viršaus užpilkite 50g išlydytu sviestu. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
7. Paštetą tepkite ant paskrudintos batono riekelės ir ant viršaus uždėkite marinuotų agurkėlių.
7. Paštetą tepkite ant paskrudintos batono riekelės ir ant viršaus uždėkite marinuotų agurkėlių.
Skanaus ;)
patarimas: neprakabintą, sviestu užpiltą paštetą, galima laikyti šviežią šaldytuve visą savaitę .
adaptuota pagal "www.beatosvirtuve.lt"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą