2015 m. sausio 19 d., pirmadienis

DUONA SU KEPTAIS SVOGŪNAIS, SAULĖGRĄŽOMIS IR MOLIŪGŲ SĖKLOMIS

Iš tiesų paprastas duonos receptas ir su daug galimų variantų, t.y. galite dėti įvairių sėklų pagal savo skonį, keisti dalį miltų ruginiais miltais ir pan. Duonelė labai skani tiek vieną valgyti, tiek pasidaryti mėgstamą sumuštinį. 


  • 290 g miltų;
  • 40 g sėklų, t.y. saulėgrąžų ir moliūgų sėklų;
  • 10 g alyvuogių aliejaus;
  • 190 g šilto vandens;
  • 5 g druskos;
  • 3 g sausų mielių;
  • pusę didelio svogūno;
  • gabalėlio sviesto;
1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje išlydykite gabalėlį sviesto, sudėkite svogūną ir kepkite, kol gražiai apkeps iki gintarinės spalvos.
2. Į dubenį sudėkite miltus, sėklas, druską, mieles ir svogūną. Supilkite aliejų, vandenį ir minkykite tešlą apie 15 min. 
3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite tešlą ir palikite valandai ar dviems šiltoje vietoje. 
4. Prieš pašaunant į orkaitę, kepaliuką įpjaukite šiek tiek ir kepkite 240 laipsnių įkaitintoje 10 min. Po to sumažinkite kaitrą iki 210 laipsnių ir kepkite 35 - 40min.
5. Kad plutelė būtų minkštesnė, išėmus iš orkaitės, apipurškite vandeniu ir palikite atvėsti.
p.s. nurodytas kiekis yra pusei porcijos. Jei norėsite didesnio kepalėlio, kiekį padvigubinkite.
Skanaus;)

patarimas: būtinai stebėkite kepimo laiką ir sumažinkite orkaitės laipsnius, jei pradės labai skrusti.

"mindaugas-bonappetit.blogspot.com"

2 komentarai:

  1. Kažkada ši duona buvo mane "užkabinus", kol nepasigaminau raugo ir nepradėjau raugintų kepti :)
    Ši duonelė tikrai verta dėmesio!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o man raugas atrodo sudėtingas reikalas, be to ilgam "pririša" ir turi nuolat kepti duoną ;) Nors kita vertus naminės duonos nėra ką lyginti su pirkta iš parduotuvės.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...