2015 m. gruodžio 18 d., penktadienis

KARŠTI SUMUŠTINIAI SU ANTIENA

Karštus sumuštinius smagu gaminti savaitgalio pusryčiams ir taip palepinti šeimyną. Be to, tai dar gera idėja po Kalėdų likusios anties likučiams suvartoti :)


4 sumuštiniams:
  • 340 g Lapino puotos šviežios antienos kulšelių mėsos su oda;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 8 forminio batono riekelių;
  • 4 a.š. minkšto sviesto;
  • 8 a.š. majonezo;
  • saujelės pjaustytų šviežių svogūnų laiškų;
  • saujelės pjaustytų šviežių petražolių;
  • 4 riekelių  fermentinio sūrio;
  • 8 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
  • 16 plonai pjaustytų agurko juostelių;
  1. Antienos kulšelių mėsą iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite antieną ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių, kol mėsa bus iškepus. Iškeptą mėsą perdėkite į lėkštę.
  3. Kiaulienos šoninės juosteles iš abiejų pusių apskrudinkite sausoje keptuvėje ir dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai.
  4. Imkite batono riekelę, aptepkite vieną pusę sviestu, apverstą žemyn padėkite į lėkštę, viršutinę pusę aptepkite 1 a.š. majonezu, užberkite žiupsnelį svogūnų laiškų ir petražolių. Dėkite riekelę sūrio, keletą gabalėlių supjaustytos iškeptos antienos, vieną šoninės juostelę ir 4 agurko juosteles. Tada imkite kitą batono riekelę, užtepkite 1 a.š. majonezo, užverskite ant sumuštinio, o viršų aptepkite sviestu.
  5. Viską pakartokite ir padarykite likusius tris sumuštinius.
  6. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite labai mažai aliejaus. Dėkite paruoštus sumuštinius ir ant silpnos ugnies apskrudinkite iš abiejų pusių, kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)


2 komentarai:

  1. Niekada nebūčiau sugalvojus dėti šviežia agurka į karštus sumuštinius kažkaip vis rauginta agurkėlį įdėdavau ir kažkodėl keptuvėj nesu kepusi vis į orkaitę sumetu.... atrodo paprastas sumuštinis o kiek neišbandyta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi šviežią agurką dažnai naudoju, kepant karštus sumuštinius nors ir orkaitėj :)
      tikrai verta išbandyti išsikepti keptuvėje, neabejoju, kad patiks :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...