2016 m. gegužės 2 d., pirmadienis

ORKAITĖJE KEPTAS KIAULIENOS KUMPIS SU KAULU

Užmarinavus ryte kepsnį, vakarienei jį jau galėsite kepti ir lepinti savo šeimyną. Taip pat siūlau šį kepsnį išsikepti ant griliaus.

  • ~600 g kiaulienos kumpio su kaulu;
  • 500 ml vandens;
  • 100 g druskos;
  • 100 g cukraus;
  • 1 a.š. garstyčių sėklų;
  • 0,5 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1 galvutė česnako;
  • 2 šakelės šviežio čiobrelio;
  • 5 puodeliai labai šalto vandens arba ledo kubelių;
  • nedidelio gabalėlio sviesto;
  1. Į puodą supilkite 500 ml vandens, druską cukrų, suberkite garstyčias, juoduosius pipirus, išilgai perpjautą česnako skiltelę, įmeskite čiobrelio šakeles ir maišant virkite, kol ištirps druska ir cukrus.
  2. Į dubenį supilkite 5 puodelius šalto vandens arba ledo kubelius, supilkite marinatą, viską išmaišykite. Įsitikinkite, kad marinatas visiškai šaltas, jei ne - tuomet palikite atvėsti ir tada dėkite kumpį.
  3. Marinuokite vėsioje patalpoje arba šaldytuve 8-12 val.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir išlydykite sviesto gabalėlį. Dėkite popieriniu rankšluoščiu gerai nusausintą kiaulienos kumpį. Kepkite tol, kol viena pusė gražiais apskrus, tuomet apverskite ir pabaikite kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. 
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...