2016 m. gegužės 4 d., trečiadienis

TRIUŠIENOS VĖRINUKAI SU PAPRIKA IR PIEVAGRYBIAIS

Neišvengiamai artėja grilio sezonas, kai daugelis leis vakarus gamtoje kartu su draugais ar šeimos nariais. Nepraleiskite progos išsikepti vėrinukų su triušiena :)


8 vėrinukams:

  •  250 g Lapino puotos šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti);
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. medaus;
  • 1 v.š. Dižono garstyčių;
  • 0,5 a.š. džiovintų bazilikų;
  • 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 0,5 a.š. kajeno pipirų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 200 g mažų pievagrybių;
  • 1 nedidelės raudonosios paprikos;
  • 8 medinių iešmelių.
  1. Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį ir palaikykite 30 min.
  2. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, dižono garstyčias, džiovintus bazilikus ir raudonėlius, kajeno pipirus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai sumaišykite.
  3. Į paruoštą marinatą sudėkite triušienos gabalėlius ir marinuokite ~ 30 min.
  4. Ant iešmelių pakaitomis maukite paprikos gabalėlius, pievagrybius ir triušienos gabalėlius. Kepkite ant grilio iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir mėsytė bus iškepus.
  5. Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)

p.s. ruošiant namuose, vėrinukus apskrudinkite keptuvėje, sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...