2017 m. vasario 28 d., antradienis

ORKAITĖJE KEPTAS TRIUŠIS SU DARŽOVĖMIS

Šį patiekalą paruošite greitai, beliks sulaukti, kol viskas skaniai iškeps orkaitėje ir galėsite mėgautis sultinga mėsyte ir skaniomis daržovėmis.


  • 1,5 kg šviežio triušio (naudojau "Lapino puotos");
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • miltų apvoliojimui;
  • 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
  • 5-6 nuskustų morkų;
  • 2 svogūnų;
  • 2 raudonųjų čili paprikų;
  • 12 skiltelių česnako;
  • ~400 ml vištienos sultinio;
  • kelių šakelių šviežio čiobrelio;
  1. Triušį gerai nusausiname, supjaustome dalimis, iš  abiejų pusių pabarstome druska ir maltais juodaisiais pipirais. 
  2. Į didelę kepimo skardą sudėkite stambesniais gabalėliais pjaustytas morkas, čili paprikas, žiedais - svogūnus ir užpilkite vištienos sultiniu.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Triušienos gabalėlius apvoliokite miltuose ir nupurtykite jo perteklių. Apskrudinkite apie abiejų pusių ir dėkite į skardą ant daržovių. Ant viršaus išdėliokite čiobrelio šakeles, užberkite rūkytos paprikos, uždenkite folija ir kepkite 1 val. 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  4. Tuomet nuimkite foliją, išdėliokite česnako skilteles ir kepkite dar ~30 min.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...