Niekada nenusibostantis patiekalas. Tik man lietinių blynų kepimas visada atrodo ilgas darbas, nors kita vertus iš dalies tai ir tiesa. Bet po visko, skonis visuomet atperka visą triūsą :)
14 vnt.:
- 1,5 stiklinės miltų;
- 2 stiklinės vandens;
- 2 kiaušinių;
- 3 v.š. aliejaus;
- žiupsnelio druskos;
įdarui:
- 340 g "Lapino puotos" ančiukų kulšelių mėsos;
- 1 raudonosios paprikos;
- 170 g savo sultyse marinuotų pievagrybių (galite keisti šviežiais pievagrybiais);
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 3 v.š. pomidorų padažo;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 125 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- Iš išvardintų produktų užmaišykite tešlą lietiniams blynams ir palikite pastovėti, kol pasiruošite įdarą. Tešla bus pakankamai skysta. Jei kepant blynai plyš, būtinai pridėkite dar šiek tiek miltų;
- Ančiukų mėsą smulkiai supjaustykite ir kepkite apie 10 min. Tuomet dėkite smulkiais kubeliais supjaustytą papriką, dar pakepkite apie 5 min. Galiausiai sudėkite smulkintus marinuotus pievagrybius, raudonėlius, pomidorų padažą, pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite. Kai įdaras praves, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir išmaišykite.
- Iš paruoštos tešlos iškepkite lietinius blynus, ant kiekvieno dėkite paruošto įdaro, sulankstykite ir apskrudinkite iš abiejų pusių keptuvėje.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą