2018 m. gegužės 19 d., šeštadienis

TORTILIJOS PICA SU TRIUŠIENA, SMIDRAIS IR PAPRIKA

Universalios tos tortilijos, kurių stengiuosi nuolat turėti namuose, nes užkandžiams ir picoms nepamainomas dalykas. Ką tik iškepta pica visada skani, bet jei supjaustysite ją ir patieksite atvėsusią, tai bus puikus užkandis :)


4 vnt.:
  • 2 vnt. "Lapino puotos" užpakalinių triušienos kumpelių;
  • 2 lauro lapų;
  • druskos, kelių grūdelių juodųjų pipirų;
  • 4 vnt. tortilijų;
  • pomidorų padažo pagrindui patepti;
  • keptų svogūnų;
  • 1 raudonosios paprikos; 
  • pjaustytų marinuoti agurkų;
  • apvirtų smidrų;
  • smulkiai pjaustytų marinuotų jelapenų  pagal skonį (nebūtinai);
  • 125 g mocarelos sūrio rutuliukų;
  1. Puode užvirkite vandenį, įberkite žiupsnį druskos, sudėkite lauro lapelius, pipirus ir triušienos kumpelius. Virkite ant vidutinės ugnies apie 30 min.
  2. Tuomet nupilkite vandenį, palikite atvėsti. Mėsą nuimkite nuo kaulų ir supjaustykite gabalėliais.
  3. Kiekvieną tortiliją patepkite pomidorų padažu, pabarstykite keptais svogūnais, dėkite triušienos gabalėlius, juostelėmis pjaustytą papriką, marinuotų agurkų arba smidrų, pabarstykite marinuotais jelapenais, galiausiai uždėkite plėšytus mocarelos rutuliukus.
  4. Kepkite 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol išsilydys sūris ir pica gražiai apskrus.
Skanaus ;)

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...