2018 m. gegužės 15 d., antradienis

TROŠKINTOS KEPENĖLĖS SU MARINUOTAIS AGURKAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS

Labai vykęs patiekalas :) Čia tas atvejis, kai skonis pranoksta lūkesčius ir improvizacija pasiteisina 100 %. Tad nenustokite eksperimentuoti ir atrasti naujus skonius :)


4 porcijoms:
  • 500 g ančiukų kepenėlių (arba galite naudoti vištienos kepenėles);
  • 3 lauro lapelių;
  • kelių grūdelių juodųjų pipirų;
  • 1 didelio raudonojo svogūno;
  • 1 v.š. rudojo cukraus;
  • 3 v.š. raudonojo vyno acto;
  • 3-4 v.š. pomidorų padažo;
  • 100-150 g marinuotų agurkų;
  • žiupsnelio pjaustytų krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Puode užvirkite vandenį, suberkite lauro lapelius, juoduosius pipirus, žiupsnį druskos ir sudėkite nuvalytas kepenėles. Nuo užvirimo momento virkite 10 min. ant vidutinės kaitros. Supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šoną.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, cukrų ir kepkite ant vidutinės ugnies vis pamaišant apie 15 min.
  3. Tuomet pilkite vyno actą, dėkite pomidorų padažą, permaišykite, sudėkite griežinėliais pjaustytus marinuotus agurkus ir kepenėles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, krapais ir maišant dar patroškinkite apie 5 min.
  4. Patiekite su keptomis ar virtomis bulvėmis.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...